Lite nyheter från P4 Värmland

Här kommer lite smått och gott att publiseras när något nytt och intressant inträffar i firman eller i världen.

 

 • Kritik mot regeringens förändringar i sjukförsäkringen

  Trots att regeringen föreslår förändringar för personer som blivit utförsäkrade från sjukersättningen anser bland annat Catarina Haglund från Torsby att det inte är tillräckligt. Catarina blev sjuk i Covid-19 i våras och kan fortfarande inte jobba heltid. Hon är kritisk till förändringen då man inte vet hur länge sviterna av covid-19 sitter i. Med det nya förslaget kommer försäkringskassans bedömning av arbetsförmågan att kunna skjutas upp efter dag 180, om man kan börja att jobba inom ett år. Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi lyssnar på kritiken och menar att det här är en av många åtgärder.
  2020-11-26 20:08
 • Förslag om nytt språkrör välkomnas i Värmland

  Beskedet att Märta Stenevi förseslås bli nytt språkrör för Miljöpartiet och efterträda Isabella Lövin välkomnas i Värmland. Cecilia Boman Lindström som är regionalt språkrör i Värmland säger att det i nuläget finns 8 fina kandidater men att Märta är väldigt kunnig när det gäller frågor om barnsrättighet och att hon är en god kommunikatör.
  2020-11-26 19:14
 • Regionen överväger munskydd inom hemtjänsten

  Värmland har högsta siffran i landet när det gäller coronasmittade personer över 70 år som har hemtjänst. Nu ska Smittskydd Värmland se över frågan om munskydd inom äldreomsorgen. "Det finns skäl att tro att ett visir eller munskydd också skyddar patienten, men det är inte säkerställt att munskydd är bättre än visir", säger smittskyddsläkare Anna Skogstam.
  2020-11-26 16:30
 • Smittskyddsläkaren tror att de nya snabbtesterna ska korta köerna

  Folkhälsomyndigheten ska ta fram nationella riktlinjer för hur så kallade snabbtest för covid-19 kan användas av vårdpersonal. Detta för att lätta på trycket för de mer tidskrävande PCR-testerna. Region Värmlands biträdande smittskyddsläkare Anna Skogstam tror att även om snabbtesterna kräver mer personal så kommer de hjälpa till att korta köerna.
  2020-11-26 16:17
 • Degerforsmatch flyttas till Örebro

  Degerfors superettanmatch i fotboll mot Sundsvall på lördag flyttas från Stora Valla till Behrn Arena i Örebro. Svenska fotbollförbundets planinspektör har bedömt att gräsmattan på Stora Valla inte är spelbar. Därmed kan Degerfors alltså komma att säkra en uppflyttning till allsvenskan på ärkerivalen Örebro SK:s hemmaplan.
  2020-11-26 15:12