Lite nyheter från P4 Värmland

Här kommer lite smått och gott att publiseras när något nytt och intressant inträffar i firman eller i världen.

 

 • Riksidrottsförbundet: "Föreningarna behöver hjälp"

  Det finns inga nationella riktlinjer för säkerheten kring idrottshallar och idrottsplatser. Det här menar Riksidrottsförbundet är ett problem och de efterfrågar nu att man tar ansvar från statligt håll. "Den myndighet som vi ser är bäst på de här frågorna är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap" säger Jonnie Nordensky på Riksidrottsförbundet.
  2020-10-27 04:44
 • Gallring av sexbrott tas upp i riksdagen

  Frågan om huruvida sexbrott ska finnas kvar längre i belastningsregistret än idag kommer att lyftas politiskt - det säger nu Moderata riksdagsledamoten Marléne Lund Kopparklint från Karlstad, som har engagerat sig för utsatta brottsoffer tidigare. Inrikesminister Mikael Damberg, socialdemokrat, hälsar i ett skriftligt svar till P4 Värmland att dagens gallringssystem i stort är väl avvägt men att regeringen inte utesluter att ändringar av enskildheter kan övervägas, till exempel om vissa tidsfrister bör förlängas.
  2020-10-27 04:30
 • Lättsamt sätt att lära barn källkritik - hoppas på igenkänning

  När de flesta barn är ute på nätet vid väldigt unga år är det viktigt att lära sig källkritik, och under måndagen hade skolföreställningen "Fakta dig" premiär i Kil. Det är Kunskapsteatern som står bakom föreställningen som vänder sig till barn och ungdomar på mellan- och högstadiet. Förhoppningen är att man känner igen sig och få tips om att inte gå på vad som helst bara för att det står på nätet.
  2020-10-26 18:31
 • Smittskyddsläkaren oroad av ny ökning

  Region Värmland går nu ut med nya hårdare förhållningsregler för dem som bor tillsammans med nån som är smittad av Covid-19. "Man ska stanna hemma från jobb och skola och det gäller vuxna och barn i gymnasieåldern. Yngre barn får gå till skolan, men ska undvika fritidsaktiviteter", säger smittskyddsläkare Anna Skogstam. Samtidigt rapporterar regionen om en av de största ökningarna av fall under hela pandemin i länet.
  2020-10-26 16:16
 • Värmlandssamverkan vill privatisera psykiatrivården

  Den politiska ledningen för Region Värmland, Värmlandssamverkan, vill undersöka om den psykiatriska vuxen- barn- och ungdomspsykiatrin, kan öppnas upp för en privatisering liknande den som tidigare gjorts med vårdcentralerna. "Alla som idag är utbildade inom specialistpsykiatri väljer inte att jobba i regionerna, de vill jobba privat eller ha sitt eget företag och vi vill öppna upp denna möjlighet", säger Marianne Utterdahl, regionråd för Sjukvårdspartiet, som säger att den delrapport ska presenteras redan i janauri 2021. "Vi ser en stor risk med att splitra upp vården mellan fler vårdgivare som gör det svårt för patienterna att hitta rätt, säger Mats Sandström (S), oppositionsråd.
  2020-10-26 16:11